Liity kannattajajoukkooon

Alla olevasta painikkeesta avautuu lomake, jonka täyttämiseen kuluu noin minuutti. Kiitos kannatuksestasi!


Kannatuskirjoitus 22.10.2021

JOUKO ALA-PRINKKILÄ SOPIVIN PIISPAKSI

Lapuan hiippakunta tarvitsee piispakseen teologian tohtori, lääninrovasti Jouko Ala-Prinkkilän kaltaisen sillanrakentajan, koska jakolinjoja korostavakirkkopolitiikka uhkaa hajottaa kirkkomme ykseyden ja sen jäsentenyhteyden.
Ala-Prinkkilä arvostaa suuresti luterilaisia juuriaan mutta myös yhteyttä erilaisiin kristittyihin. Hänen mukaansa kirkkojen välisissä keskusteluissa käytettyä sovitetun erilaisuuden periaatetta voidaan soveltaa myös omaa kirkkoamme jakavien kysymysten ratkaisemisessa: ”Uskomme Jeesukseen Kristukseen, joka on sovittanut erilaiset ihmiset yhteyteen Jumalan ja toistensa kanssa. Jos kuljemme kohti Kristusta, niin kuljemme samalla lähemmäksi toisiamme.”

Ala-Prinkkilällä on monipuolinen ja pitkä kokemus kirkollisesta työstä ja johtamisesta. Hän on toiminut nuorisopastorina Kauhajoella ja sairaalatyöstävastaavana kappalaisena kaksikielisessä Kristiinankaupungissa. Vuodesta 2001hän on toiminut Kauhajoen seurakunnan kirkkoherrana ja vuodesta 2005 Kauhajoenrovastikunnan lääninrovastina.

Lapuan hiippakunnan pappisasessorina (2007-2013) Ala-Prinkkilälle on kertynyt kokemusta hiippakunnan hallinnosta ja piispan avustamisesta. Piispainkokouksen jäsenenä (2010-2012) hän on tutustunut koko kirkkomme hallintoon ja piispojen yhteistyöhön. Ekumeenisen toimikunnan jäsenenä Ala-Prinkkilällä on näköalapaikka maailmanlaajuiseen kirkkoon. Hän on myös työskennellyt amerikansuomalaisten pappina Floridassa sekä edustanutkirkkoamme ulkomailla.

Pappisliitto nimitti Ala-Prinkkilän Vuoden Papiksi 2009.Nimitysperusteluissa todetaan seuraavasti: ”Ala-Prinkkilä on opittu tuntemaan uudistushenkisenä ja asiallisena, hyväntuulisena ja helposti lähestyttävänä pappina. Kirkkoherrana hän on ollut uudistamassa seurakunnan toimintaa ja hallintoa yhteisvastuullisempaan suuntaan. Lääninrovastina hän on tukenut seurakuntien yhteistyön lisäämistä. Hän johti ammattitaitoisesti seurakuntansasielunhoitotyötä Kauhajoen ampumistragedian jälkeen.”

Ala-Prinkkilä tunnetaan taitavana puhujana ja kirjoittajana. Hän hallitsee sekä vuorovaikutteisen sosiaalisen median että yhteistyön perinteisen median kanssa. Kristinuskon puolustamisesta väitöskirjansa tehneenä hän osaa perustella kristinuskon merkityksellisyyden aikamme ihmisille.

Kannattajaryhmän puolesta:


Juha Muilu, rovasti, Jyväskylä
Hanna Tuura, aluesihteeri, Isokyrö
Antti Niemi-Aro, maakuntaneuvos, Kauhajoki
Krister Koskela, rovasti, Vaasa
Marjatta Hautala, kirkolliskokousedustaja, Kauhajoki
Jaakko Rusama, dosentti, Helsinki
Päivi Nummijoki, kirkkovaltuutettu, Kauhajoki
Outi Viitikko, kirkkovaltuutettu, Karijoki
Risto Krogerus, rovasti, Jyväskylä
Raija Kuusisto, kirkkovaltuutettu, Kauhajoki

Kannattajien kertomaa Joukosta:

"Jumalan palvelija ja pätevä tehtävään, kokemus sekä hyvä johtaja."

- Peter. J. Mäkilä, Suomen kunniakonsuli, Askainen / Palm Beach, Florida


"Olen saanut tutustua Joukoon seurakunnan luottamustoimien yhteydessä ja mielestäni avoin, kuunteleva, oikeudenmukainen ja kohtelee kaikkia tasapuolisesti. Hyvä keskustelija, ja loistava esimies."

- Mauri Kankaanpää, Kirkkovaltuusteon vpj, Isojoki

"Vaikka menettäisimme empaattisen, sympaattisen ja johtatamiskykyisen kirkkoherran, emme voi nyt olla itsekkäitä. Jouko on ehdottomasti oikea henkilö hoitamaan piispan virkaa."
- Sirpa Passi, kirkkovaltuutettu, Kauhajoki

"Pätevä ja sopiva virkaan."
- Kaija Latva-Käyrä, eläkeläinen, Kauhajoki

"Jouko on kokonaisuutta ajatteleva sillanrakentaja ja sellaista tarvitaan nyky-yhteiskunnassamme."
- Anne Flinkkilä, terveydenhoitaja, kirkkovaltuutettu, Seinäjoki

"Ymmärtää ihmistä ja elämää vaikka on viisas teologi!"
- Juha Muilu, rovasti, Jyväskylä

"Hän on hyväntuulinen, osaava, osallistuva, joka ikäluokan pappi, huumorimiehiä. Onnea ja menestystä!"
- Lea Ojanen, eläkeläinen, Kauhajoki

"Jouko tuli minulle tutuksi yhteisistä teologian opinnoista ja ystäväpiiristä. Hänen hyväntahtoinen, hersyvä ja oivaltava huumorinsa, jossa on mukana myös armon liekki, valaa lohtua, uskoa, toivoa ja rakkautta arjen myllerryksessä, paineessa ja iloissa taivaltavan lähimmäisen elämään. Olen vaikuttunut Joukon puheesta radion aamuhartauksissa, kuinka yksinkertainen ja selkeä Kristuksen armo ja rakkaus meitä luotuja kohtaan onkaan. Rukoilen siunausta ja johdatusta Lapuan hiippakunnan seurakuntalaisille, piispanvaalille ja piispaehdokkaille."
- Anonyymi, Helsinki

"Hän on hyvä ehdokas piispaksi."

- Leena Rinta-Kiikka, kirkkovaltuutettu, lehtori, Kurikka

"Jouko on ollut erinomaisena tukena kotiseurakunnalleni St. Andrew:n luterilaiselle kirkolle Lake Worthissä. Sillanrakentaja kuvaa häntä todella hienosti."

- Jouko M. Jaakkola, ekonomi, Florida, USA


"Jouko kohtaa ihmisen lämpimällä, ennakkoluulottomalla ja toisen arvoa kunnioittavalla tavalla, joka välittyy hänen kohdattavalleen. Opiskeluajoista lähtien olen tullut tuntemaan Joukon avarakatseisena kristittynä, joka on koetellut ja tarkastellut arvojaan niin elämän kokemukissaan kuin uskonnonfilosofian kysymyksenasetteluissa. Joukolla valloittava huumorintaju, kyky olla läsnä hetkessä ja olla rakentavassa vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa luovat luottamusta Joukoon ja hänen työhönsä. Lapuan hiippakunta on saava hyvän ja taitavan paimenen hänestä."
- Mikko Kivekäs, yrittäjä, Helsinki


"Sopiva piispaksi."

- Anna-Liisa Kolehmainen, lääkäri, Punkaharju


"Joukossa yhdistyy akateeminen tieto käytännön seurakuntatyöhön. Hiippakuntaa tarvitsee piispan jolla on kykyä hallita laajoja kokonaisuuksia, mutta myös kokomeusta seurakuntien todellisuudesta ja siitä perusarjesta jota niissä eletään."

- Anonyymi pastori

"Tunnen Jouko Ala-Prinkkilän kotiseurakuntani vahvana tukijana ja Jumalan lähettiläänä."

- Annikki Jaakkola, eläkeläinen, Florida