Liity kannattajajoukkooon

Alla olevasta painikkeesta avautuu lomake, jonka täyttämiseen kuluu noin minuutti. Kiitos kannatuksestasi!


Kannatuskirjoitus 26.8.2021

ALA-PRINKKILÄ SILLANRAKENTAJAKSI LAPUAN HIIPPAKUNTAAN

Lapuan hiippakunta tarvitsee piispakseen sillanrakentajan, koska sekä kirkossa että yhteiskunnassa ajaudutaan helposti vastakkaisille rannoille. Mielestämme teologian tohtori, lääninrovasti Jouko Ala-Prinkkilä sopii hyvin piispaksi monien herätysliikkeiden ja maakuntien hiippakuntaan. Hän on tottunut rakentamaan yhteistyötä niin kirkollisten kuin yhteiskunnallistenkin toimijoiden kanssa.

Ala-Prinkkilä tunnetaan huumorintajuisena, empaattisena, helposti lähestyttävänä ja uudistushenkisenä pappina. Jouko on taitava sanankäyttäjä, joka tekee ymmärrettäväksi suuria ja monimutkaisiakin kokonaisuuksia. Häneltä riittää ymmärrystä myös ihmiselämän hauraudelle ja rikkinäisyydelle. Hänen johtamisotteensa on pitkäjänteinen, osallistava, sovitteleva ja ratkaisukeskeinen.

Ala-Prinkkilällä on monipuolinen ja pitkä kokemus kirkollisesta työstä ja johtamisesta. Hän on aiemmin toiminut nuorisopappina Kauhajoella sekä sairaalatyöstä vastaavana pappina kaksikielisessä Kristiinankaupungissa. Kaksikielistä työkokemusta on karttunut myös amerikansuomalaisessa St. Andrewn seurakunnassa Floridassa.

Ala-Prinkkilä on tällä hetkellä Kauhajoen seurakunnan kirkkoherra sekä Kauhajoen rovastikunnan lääninrovasti. Hän on toiminut myös Lapuan hiippakunnan pappisasessorina sekä piispainkokouksen jäsenenä. Niinpä hänelle on kertynyt kokemusta paitsi seurakunnan ja rovastikunnan myös hiippakunnan ja kokonaiskirkon hallinnosta. Pappisliitto nimitti Ala-Prinkkilän Vuoden papiksi 2009. Nimitysperusteet liittyivät seurakunnan ja rovastikunnan johtamiseen sekä kriisijohtamiseen.

Teologiantohtori Ala-Prinkkilä on perehtynyt erityisesti apologetiikkaan eli kristinuskon puolustamiseen sekä ekumeniaan eli kirkon ykseyteen ja kristittyjen yhteyteen. Hän toimii hiippakuntamme pastoraalikouluttajana ja piispainkokouksen ekumeenisen toimikunnan jäsenenä. Jouko arvostaa luterilaisia juuriaan, mutta iloitsee myös eri kirkkokuntiin kuuluvien yhteydestä.

Ala-Prinkkilän mukaan kristillisen seurakunnan esikuvana on Jeesuksen kuvaus taivaasta kotina, jossa on monta huonetta ja jossa saadaan olla Jumalan luona. Siksi kirkkomme on tarjottava hengellinen koti erilaisille ihmisille sekä annettava tilaa erilaisille hengellisille liikehdinnöille. Kirkkomme ykseys ja sen jäsenten yhteys ei rakennu ihmisten samanlaisuuden vaan sanassa ja sakramenteissa luoksemme tulevan sekä meidät yhteen sovittavan Jumalan varaan.

Ala-Prinkkilän mottona on ”Kaikesta selvitään, ja vaikka ei selvittäisi, niin siitäkin selvitään.” Elämämme on myötä- ja vastoinkäymisten keskellä Jumala käsissä. Hän antaa meille tulevaisuuden ja toivon.

Tukiryhmän puolesta

Krister Koskela,rovasti, Vaasa

Marjatta Hautala, kirkolliskokousedustaja, Kauhajoki

Juha Muilu, rovasti, Jyväskylä

Jaakko Rusama, dosentti, Helsinki

Risto Krogerus, rovasti, Jyväskylä

Anne Flinkkilä, kirkkovaltuutettu, Seinäjoki

Olli Kiukkonen, kirkkovaltuutettu, Kauhajoki

Esko Kallio, rovasti, Alajärvi

Antti Niemi-Aro, maakuntaneuvos, Kauhajoki

Raija Kuusisto, kirkkovaltuutettu, Kauhajoki

Kannattajien kertomaa Joukosta:

"Jumalan palvelija ja pätevä tehtävään, kokemus sekä hyvä johtaja."

- Peter. J. Mäkilä, Suomen kunniakonsuli, Askainen / Palm Beach, Florida


"Olen saanut tutustua Joukoon seurakunnan luottamustoimien yhteydessä ja mielestäni avoin, kuunteleva, oikeudenmukainen ja kohtelee kaikkia tasapuolisesti. Hyvä keskustelija, ja loistava esimies."

- Mauri Kankaanpää, Kirkkovaltuusteon vpj, Isojoki

"Vaikka menettäisimme empaattisen, sympaattisen ja johtatamiskykyisen kirkkoherran, emme voi nyt olla itsekkäitä. Jouko on ehdottomasti oikea henkilö hoitamaan piispan virkaa."
- Sirpa Passi, kirkkovaltuutettu, Kauhajoki

"Pätevä ja sopiva virkaan."
- Kaija Latva-Käyrä, eläkeläinen, Kauhajoki

"Jouko on kokonaisuutta ajatteleva sillanrakentaja ja sellaista tarvitaan nyky-yhteiskunnassamme."
- Anne Flinkkilä, terveydenhoitaja, kirkkovaltuutettu, Seinäjoki

"Ymmärtää ihmistä ja elämää vaikka on viisas teologi!"
- Juha Muilu, rovasti, Jyväskylä

"Hän on hyväntuulinen, osaava, osallistuva, joka ikäluokan pappi, huumorimiehiä. Onnea ja menestystä!"
- Lea Ojanen, eläkeläinen, Kauhajoki

"Jouko tuli minulle tutuksi yhteisistä teologian opinnoista ja ystäväpiiristä. Hänen hyväntahtoinen, hersyvä ja oivaltava huumorinsa, jossa on mukana myös armon liekki, valaa lohtua, uskoa, toivoa ja rakkautta arjen myllerryksessä, paineessa ja iloissa taivaltavan lähimmäisen elämään. Olen vaikuttunut Joukon puheesta radion aamuhartauksissa, kuinka yksinkertainen ja selkeä Kristuksen armo ja rakkaus meitä luotuja kohtaan onkaan. Rukoilen siunausta ja johdatusta Lapuan hiippakunnan seurakuntalaisille, piispanvaalille ja piispaehdokkaille."
- Anonyymi, Helsinki

"Hän on hyvä ehdokas piispaksi."

- Leena Rinta-Kiikka, kirkkovaltuutettu, lehtori, Kurikka

"Jouko on ollut erinomaisena tukena kotiseurakunnalleni St. Andrew:n luterilaiselle kirkolle Lake Worthissä. Sillanrakentaja kuvaa häntä todella hienosti."

- Jouko M. Jaakkola, ekonomi, Florida, USA


"Jouko kohtaa ihmisen lämpimällä, ennakkoluulottomalla ja toisen arvoa kunnioittavalla tavalla, joka välittyy hänen kohdattavalleen. Opiskeluajoista lähtien olen tullut tuntemaan Joukon avarakatseisena kristittynä, joka on koetellut ja tarkastellut arvojaan niin elämän kokemukissaan kuin uskonnonfilosofian kysymyksenasetteluissa. Joukolla valloittava huumorintaju, kyky olla läsnä hetkessä ja olla rakentavassa vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa luovat luottamusta Joukoon ja hänen työhönsä. Lapuan hiippakunta on saava hyvän ja taitavan paimenen hänestä."
- Mikko Kivekäs, yrittäjä, Helsinki


"Sopiva piispaksi."

- Anna-Liisa Kolehmainen, lääkäri, Punkaharju


"Joukossa yhdistyy akateeminen tieto käytännön seurakuntatyöhön. Hiippakuntaa tarvitsee piispan jolla on kykyä hallita laajoja kokonaisuuksia, mutta myös kokomeusta seurakuntien todellisuudesta ja siitä perusarjesta jota niissä eletään."

- Anonyymi pastori

"Tunnen Jouko Ala-Prinkkilän kotiseurakuntani vahvana tukijana ja Jumalan lähettiläänä."

- Annikki Jaakkola, eläkeläinen, Florida