Monipuolinen kokemus kirkollisesta työstä ja johtamisesta

Piispa Yrjö Sariola vihki minut papiksi Lapuan tuomiokirkossa pyhäinpäivänä vuonna 1990. Työskentelin viisi vuotta Kauhajoen seurakunnan nuorisopappina sekä rippikoulukonsulttina Lapuan hiippakunnassa. Seuraavat kuusi vuotta vierähtivät kaksikielisessä Kristiinankaupungissa, jossa työskentelin suomalaisen seurakunnan kappalaisena sekä Selkämeren aluesairaalan pappina. Kristiinankaupungin vuodet vahvistivat kielellistä ja sielunhoidollista osaamistani.

Vuonna 2001 sain kutsun Kauhajoen seurakunnan kirkkoherraksi ja vuonna 2005 Kauhajoen rovastikunnan lääninrovastiksi. Näitä virkoja hoidan edelleenkin. Vuosina 2007-2013 työskentelin lisäksi Lapuan hiippakunnan pappisasessorina. Asessorivuosiin sisältyi myös piispainkokouksen ja sen valmisteluryhmän jäsenyys (2010-2012). Minulle on siis kertynyt kokemusta paitsiseurakunnan ja rovastikunnan johtamisesta myös hiippakunnan ja kirkon hallinnosta. Samalla olen päässyt seuraamaan lähietäisyydeltä piispanviran hoitamista.

Vuosina 2014 ja 2015 työskentelin kesäpappina amerikansuomalaisessa St. Andrewn seurakunnassa, jossa tein suomen- ja englanninkielistä seurakuntatyötä. Työ pienessä, yhdistysmuotoisessa ja vapaaehtoisuuden varassa toimivassa seurakunnassa antoi näkökulmia myös suomalaisen seurakuntaelämän kehittämiseen.

Lake Worthin rantalaiturilla Floridassa