JOUKO ALA-PRINKKILÄ EHDOKKAAKSI PIISPANVAALIIN

Teologian tohtori, lääninrovasti Jouko Ala-Prinkkilä on lupautunut ehdolle syksyllä toimitettavassa Lapuan hiippakunnan piispanvaalissa.

Ala-Prinkkilä luonnehtii itseään sillanrakentajaksi. Hänen mukaansa aikamme kirkossa ja koko yhteiskunnassakin ajaudutaan helposti vastakkaisille rannoille ja siksi tarvitaan siltoja rakentavia johtajia. Ala-Prinkkilä on apologetiikan eli kristinuskon puolustamisen sekä ekumenian eli kristittyjen ja kirkkojen yhteyden asiantuntija.

–Pidän tärkeänä kunnioittavaa vuoropuhelua sekä kirkkomme sisällä että sen ulkopuolella. Myös mielipiteiltään ja elämäntavoiltaan erilainen ihminen on lähimmäinen, johon on suhtauduttava arvostavasti ja rakastavasti.

Ala-Prinkkilä on työskennellyt Kauhajoen seurakunnan kirkkoherrana vuodesta 2001 ja Kauhajoen rovastikunnan lääninrovastina vuodesta 2005. Hän on toiminut kaksi kautta Lapuan hiippakunnan pappisasessorina. Asessorivuosiin sisältyi myös piispainkokouksen jäsenyys. Ala-Prinkkilällä on kokemusta myös kaksikielisestä seurakuntatyöstä Kristiinankaupungissa ja Floridan Lake Worthissa.

Tukiryhmän mukaan Ala-Prinkkilän vahvuuksia ovat strateginen ja osallistava johtajuus sekä hallinnon ja talouden osaaminen. Ala-Prinkkilä nimettiin Vuoden papiksi 2009. Tärkeimpänä perusteena nimitykselle oli Kauhajoen koulusurmiin liittynyt kriisijohtaminen. Nimitysehdotuksessa Ala-Prinkkilää luonnehdittiin sanoilla "uudistushenkinen, asiallinen, hyväntuulinen ja helposti lähestyttävä pappi".

Ala-Prinkkilä tunnetaan myös aktiivisena keskustelijana somemaailmassa.
–Nykyaikana piispalta edellytetään vuorovaikutustaitoja myös sosiaalisessa mediassa. Voit tutustua näkemyksiini ja huonoon huumoriini mm. Facebookissa ja YouTubessa.